Therapieën - Inner-G – Een multidisciplinaire groepspraktijk
Therapieën
Therapieën
Waarmee
kunnen we u helpen?

Bij Inner-G kan u terecht voor uiteenlopende klachten: we richten ons zowel op het behandelen van acute en chronische pijnklachten, als van psychosomatische klachten bij volwassen enerzijds en op het begeleiden van baby’s, kinderen en adolescenten met leer-, gedrags- en ontwikkelingsproblemen anderzijds.Een personal trainer kan je, na stabilisatie van je klachten, verder begeleiden naar je (sport)specifiek doel.

Algemene kinesitherapie en revalidatie

Kinesitherapie gaat verder dan alleen het bestrijden van de pijn of het opheffen van een bewegingsbeperking. Het beroep van kinesitherapeut is de voorbije jaren immers enorm geëvolueerd.

Fasciatherapie

Fasciatherapie is een specialisatie binnen het domein van de kinesitherapie. Het is een relatief jonge discipline - 35 jaren oud- afkomstig van de osteopathie.

Groepslessen Yoga

Het doelpubliek zijn kleine groepen van maximaal 8 personen met het oog op een persoonlijke aandacht aan alle deelnemers en om het beste resultaat uit de klas te krijgen.

Kritische Ontwikkelingsbegeleiding methode Hendrickx

De Kritische Ontwikkelingsbegeleiding is een systeemgerichte therapievorm waarbij we streven naar een optimale ontwikkeling van het kind. Het lichaam speelt hierbij een centrale rol. Deze theorie werd ontwikkeld door Prof. Felix Hendrickx.

Leerbegeleiding

Kinderen die extra begeleiding nodig hebben bij het plannen en maken van het huiswerk kunnen bij ons terecht voor studiebegeleiding en ‘leren leren’.

Manuele lymfedrainage

De manuele lymfedrainage wordt gebruikt voor de drainage van lymfoedeem, (zoals de “dikke arm” na borstchirurgie, gezwollen enkels en knieën e.d.). Wij passen de methode Leduc toe, in combinatie met specifieke drainagetechnieken uit de fasciatherapie.

Personal Training & Coaching

Mensen begeleiden naar een gezonde levensstijl waarbij beweging een belangrijk deel van uitmaakt.

Respiratoire kinesitherapie bij kinderen

Respiratoire kinesitherapie bij kinderen: (geassisteerde) autogene drainage

Sportkinesitherapie

Bij ons kan u terecht als u met sporten wil starten, alsook wanneer u reeds een sport beoefend op recreatief of op professioneel niveau.

Vestibularie kinesitherapie

Vestibulaire kinesitherapie wordt gebruikt bij patiënten met plotse duizeligheid, problemen met het zicht en evenwichtsstoornissen van vestibulaire oorsprong.

Zwangerschapsbegeleiding

U kan bij ons terecht voor prenatale en postnatale kinesitherapie.

Therapieën