osteopathie - Inner-G – Een multidisciplinaire groepspraktijk
Osteopathie
Osteopathie
Waarmee
kunnen we u helpen?

U kan bij Inner-G terecht voor Osteopathie bij kinderen en volwassenen.

Osteopathie is een manuele behandelmethode die gericht is op het herstel van bewegingsverlies, dat kan plaatsvinden t.h.v. het bewegingsapparaat (beenderen, gewrichten, spieren), het orgaansysteem (inwendige organen met bloedvaten en lymfestelsel) en het craniosacrale systeem (schedelbotten, hersenvliezen, ruggenmergvlies en hersenvochtcirculatie). Uitgangspunt hierbij is dat het lichaam één eenheid is. De 3 genoemde systemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
De verschillende delen van het lichaam zijn onderling ook door bindweefsel verbonden en hierdoor kunnen symptomen ook op andere plaatsen in het lichaam optreden.

Bewegingsbeperkingen kunnen ontstaan door littekens van operaties of diepe snijwonden, door verklevingen van weefsels bij ontstekingen of breuken, door de impact van emoties op organen,…

Osteopathie is dus een holistische behandelmethode, d.w.z. de osteopaat behandelt geen ziekte of aandoening maar de mens. Alles, zowel fysiek, biochemisch, emotioneel als mentaal heeft invloed op ons lichaam.
De osteopaat herstelt eigenlijk het zelfherstellend systeem.
U kan terecht bij Ann Kerkhofs