zwangerschapsbegeleiding - Inner-G – Een multidisciplinaire groepspraktijk
Zwangerschapsbegeleiding
Zwangerschapsbegeleiding
Waarmee
kunnen we u helpen?

U kan bij ons terecht voor prenatale en postnatale kinesitherapie.

Prenatale gymnastiek

In eerste instantie wordt er bij zwangerschapsbegeleiding gewerkt op de voorbereiding van de bevalling door bewustmaking van het eigen lichaam in verandering en het ondersteunen van de relatie van de moeder met haar groeiende baby.
Bij prenatale gymnastiek gaat de specifieke aandacht naar het bekken en de bekkenbodem. Er worden tevens ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen aangeleerd als voorbereiding op het puffen en persen en op het opvangen van de weeën. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van verschillende uitgangshoudingen.

Postnatale gymnastiek

Bij postnatale gymnastiek gaat de aandacht vooral naar het terug in balans brengen en centreren van het lichaam. Er wordt geoefend op houdingscorrectie, met name op het versterken van de bekkenbodem-, buik-, en rugspieren. Wanneer er gewerkt wordt op de re-educatie van de bekkenbodem, wordt er rekening gehouden met al zijn functies: sluitfunctie, stabiliserende functie, ondersteunende functie en seksuele functie. Voor wie dit wenst, is er ook begeleiding mogelijk naar sporthervatting toe.

U kan terecht bij Lieve Gins