sportkinesitherapie - Inner-G – Een multidisciplinaire groepspraktijk
Sportkinesitherapie
Sportkinesitherapie
Waarmee
kunnen we u helpen?

Bij ons kan u terecht als u met sporten wil starten, alsook wanneer u reeds een sport beoefend op recreatief of op professioneel niveau.

Wat houdt een sportkinesitherapeutische behandeling in?
Binnen de sportkinesitherapie worden gelijkaardige principes toegepast als binnen de algemene kinesitherapie: manuele behandeling, actieve oefentherapie, advies en coaching. Naast het trainen op kracht, mobiliteit, snelheid, lenigheid, coördinatie en uithouding, wordt er ook gewerkt aan de optimalisatie van uw bewegingspatroon. Taping kan tevens toegevoegd worden aan de behandeling indien hiervoor een indicatie is.

Dit alles wordt in een specifieke context toegepast, met focus op het revalideren na blessures, hervatten van uw sportactiviteiten en voorkomen van recidieven. U wordt begeleidt naar een optimale basis om verder te bouwen aan uw sportprestaties. Bij ons kan u terecht als u met sporten wil starten, alsook wanneer u reeds een sport beoefend op recreatief of op professioneel niveau.

Verloop

Tijdens een eerste consultatie zorgt een uitgebreide screening ervoor dat we naast de klacht ook de oorzakelijke factoren kunnen identificeren. Van hieruit zal een behandelplan opgesteld worden om mogelijke zwakke schakels bij te sturen door middel van sport specifieke, individuele training. Binnen deze oefenprogramma’s wordt er functioneel getraind, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke niveau, dit zowel tijdens de contactmomenten in de praktijk als verdergezet in uw thuisomgeving.

Indicaties


  • sportblessures
  • blessurepreventie
  • aanvangen van sporten onder begeleiding
  • optimaliseren van sportprestaties
U kan terecht bij Lieve Gins